Recycling


Auto Recycling en Auto demontage De Timp hoe gaat dat in zijn werk ?

In het kort gezegd demonteren wij op zeer vakkundige wijze automobielen zo dat het milieu er geen schade aan ondervindt en dat een groot gedeelte van de onderdelen weer opnieuw gebruikt kunnen worden voor auto reparatie en/of andere toepassingen.

Levert u uw oude auto of scooter in De Timp een ARN-aangesloten autodemontagebedrijf, dan bent u verzekerd van milieuverantwoorde recycling van uw oude auto. Na inlevering van uw oude auto bij het autodemontagebedrijf ontvangt u een vrijwaringsbewijs. Het kenteken wordt afgemeld bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Veel onderdelen van uw auto, zoals dynamo, startmotor en koplampen zijn na reiniging en eventuele revisie geschikt voor hergebruik. Deze worden bij het demontagebedrijf opgeslagen en verkocht. Daarna wordt uw auto ontdaan van de accu, alle vloeistoffen en de banden. Gespecialiseerde bedrijven zamelen deze materialen in, en verwerken deze tot grondstoffen voor nieuwe producten.

In tijden dat milieubewustzijn een steeds dringendere vorm aanneemt, moeten we zeker in de autosloop de recycling van materialen maximaliseren. In principe heeft alles weer een tweede leven.

Uw auto of scooter wordt bij ons op een milieuverantwoorde wijze gerecycled. Dit volgens de richtlijnen van branche organisatie ARN. Autorecycling De Timp is aangesloten bij ARN, Stiba, KZD en RDW.

Wist u dat meer dan 96% van de auto wordt gerecycled en nuttig toegepast

Wilt u meer info over het recycling? Klik dan hier:

Contact Autorecycling de Timp Bel naar Autorecycling de Timp Mail naar Autorecycling de Timp Onderhoud Autorecycling de Timp